Папа керівництву Католицької Акції: слухати реальних людей і голос Святого Духа

Папа Франциск привітав нове керівництво Міжнародного форуму Католицької Акції, наголосивши у своєму посланні на необхідності автентичного синодального духу в Церкві.

Про це пише Vatican News.

Слухати людей, прислухатися до пульсування знаків часу та бути уважними до голосу Святого Духа. Такі побажання Папа Франциск скерував новому керівництву Міжнародного форуму Католицької Акції. Про це йдеться в посланні, яке він надіслав учасникам асамблеї національних очільників асоціацій і рухів Католицької Акції, що відбувалася 26-27 листопада 2022 року, обравши нове керівництво на міжнародному рівні.

Разом прямувати в тому ж напрямку

Складаючи побажання тим, хто прийняв на себе обов’язки керівництва на найближчий період, Святіший Отець зауважив, що сьогодні світовий контекст є іншим, ніж 30 років тому, коли був заснований Форум. Однак, «важкі епохи можуть стати викликом і перетворитися у час надії». Як Церква ми переживаємо час, коли потребуємо того, щоби «в нашому способі буття Церквою вкоренився синодальний дух», що означає «разом прямувати в тому самому напрямку». «Я переконаний, що саме цього Бог очікує від Церкви третього тисячоліття. Щоби вона повернула усвідомлення того, що є подорожуючим народом, який повинен чинити це разом. Тому хочу попросити вас саме таким духом оживляти групи католицької акції в різних місцевих Церквах», – пише Папа.

Чоловіки та жінки слухання

У цьому контексті Святіший Отець закликав нове керівництво Міжнародного форуму Католицької Акції бути «чоловіками та жінками слухання» і не піддатися спокусі «інституційного структуралізму». Потрібно слухати, насамперед, «реальних людей у їхній дійсності», щоби «не давати відповіді на запитання, які ніхто не ставить». По-друге, Папа закликав прислухатися до пульсування знаків часу, оскільки «Церква не може стояти на узбіччі історії, поглинута своїми справами, надимаючи свою бульбашку», потрібна «пророча Церква». Врешті, аби все це було можливим, «ми потребуємо слухати голос Святого Духа», Який «у кожній епосі відкриває нас на Свою новизну».

«Може від когось почуєте, що пропозиція слухати є чимось незначним, однак, не йдеться про пасивне слухання. Це активне слухання, яке надає ритму нашій праці, це необхідна інгаляція для того, щоби бути Церквою, що дихає по-місіонерському. Так чинила Пресвята Діва, що вислухала, встала і вирушила в дорогу, щоби послужити», – підсумував Папа.

Схожі новини:

Поширити новину: