Єпископ Собіло: переживаємо дуже складний час

Єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії, який має резиденцію у Запоріжжі, наголошує на важкому становищі українців через останні атаки росіян. Про це він розповів Vatican News.  

Коментуючи нічний обстріл пологового будинку у Вільнянську, внаслідок якого загинула новонароджена дитина, єпископ зазначає, що агресор хоче залякати українців і переконати їх, що ніхто на своїй Батьківщині не може почуватися в безпеці.

«Це велика втрата для батьків, які очікують на народження своєї дитини, і водночас удар для цивільного населення, яке бачить, що більше немає місця, яке хоч якось захищене від російської агресії. Вільнянськ, це місто недалеко від Запоріжжя. Парафіяни не мають там свого храму і ходять до нас. Вони розповіли нам, що їхнє місто є таким собі буфером зі сходу – якщо росіяни захочуть завоювати Запоріжжя з цього боку, їм доведеться спочатку завоювати Вільнянськ. Тому цей обстріл є підтвердженням того, що Росія планує увійти в Запоріжжя зі сходу», – зазначив єпископ Собіло. 

«Ми зараз дуже страждаємо від таких обстрілів. Дніпропетровська область, саме місто Дніпро, Запоріжжя – ось де активізуватимуться бойові дії, оскільки росіяни вивели свої війська з Херсона і посилили свій фронт на півдні і сході. Це дуже складний час, позначений загибеллю солдатів і мирних жителів, біженців. Ми продовжуємо проводити великі молитовні зібрання, міжконфесійні зустрічі, щоб одним голосом – православні, протестанти і католики обох обрядів – просити у Бога миру, щоб ми могли якось пережити цю зиму, щоб ми могли, нехай скромно, але відсвяткувати Різдво, що наближається, привітати новонародженого Господа Ісуса. У цей час війни, ненависті, агресії наші серця звернені на Христа, який через святого Франциска бажає передати нам мир і любов. Бо подолати зло, ненависть, смерть можна тільки любов’ю і миром, і тому ми всю свою надію покладаємо на Ісуса».

Нагадуємо, 22-24 листопада католицькі єпископи України (обох обрядів) переживають спільні реколекції. Разом із отцем-реколекціоністом Даниїлом Ботвіною OFM вони вдивляються в постать святого Франциска з Ассізі, який несе світові мир та добро. 

Схожі новини:

Поширити новину: