Білорусь: священник проситься двірником до закритого владою храму

Як повідомлялося, влада міста Мінська зачинила для католиків храм св. Симона й Олени, відомий як «Червоний костел». Крім того, вірним не дозволили проводити Меси у дворику, бо поруч знаходиться Будинок уряду. Влада заявила, що проведення Мес у всіх частинах храму неможливе. Настоятель храму отець Владислав Завальнюк, який не може служити у храмі, хоче хоча би прибирати його територію.

Про це пише CREDO.

Парафія св. Симона й Олени у Мінську 21 листопада повідомила про те, що церковний  комітет парафії отримав заяву від отця Владислава Завальнюка, настоятеля «Червоного костелу».

«Оскільки у зв’язку з тим, що з моменту інциденту загоряння у сахристії храму минуло два місяці, і храм закритий, а парафіяльна діяльність припинена, то я, як настоятель парафії, не маю можливості проводити богослужіння. Тому, щоб я міг приносити користь парафії, прошу дозволити мені з 21 листопада виконувати обов’язки двірника з прибирання території навколо Червоного костелу, яка на цей момент не прибирається», – цитує священника Katolik.life. Додається, що церковний комітет розглянув заяву і «схиляється до того, щоб винести позитивне рішення, оскільки двір справді вимагає прибирання».

Нагадаємо, влада анулювала угоду з католицькою парафією про користування храмом. «Червоний костел» стоїть на площі Незалежності, в самому центрі Мінська, обік Будинку Уряду. Він є одним з архітектурних символів білоруської столиці. 

Майже два місяці тому, 26 вересня, у сакристії храму сталася загадкова пожежа, її обставини не розголошуються. Після інциденту, хоч і не було значних матеріальних втрат ані людських жертв, державна влада повністю закрила храм. Відтоді вірні не можуть ним користуватися. Парафія не згодна з таким рішенням.

Схожі новини:

Поширити новину: