Харківська катедра: 25-річчя служіння сестер гонораток

13 листопада 2022 року, у катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії відбулась подячна Свята Меса за 25 років служіння сестер гонораток у Харкові. Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії розпочало тут служіння на запрошення отців маріянів, які на той час опікувались парафією.

Про це повідомляється на сторінці Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії.

Святу Месу очолив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук. Разом із ним співслужили настоятель парафії отець Григорій Семенков і отець Олег Ковиньов.

У проповіді єпископ Павло Гончарук, коментуючи Літургію Слова, зазначив, що вона пригадує, на кого треба надіятись, з ким будувати відносини, на чому будувати своє життя і куди прямувати. Він також звернув увагу на важливість усвідомленого та цілеспрямованого виховання дітей, з огляду на мету, якою є життя вічне. Проповідник підкреслив, що завдання християнина – запитувати чого Господь очікує від мене на щодень.

На ювілейне святкування прибула настоятелька вікаріату сестер гонораток в Україні сестра Рената Нуцковська SCM, котра була однією з перших сестер, які розпочали служіння в Харкові. Лунали слова вдячності всім присутнім за спільну молитву, усім тим, хто прийняв та допомагав сестрам у їхньому служінні, отцю Павлу Островському МІС, який запросив згромадження до парафії, а також кожній сестрі, яка свого часу тут служила. Настоятелька вікаріату також перепросила за всі помилки сестер та прояви людської слабкості, а також запевнила у молитві за заступництвом Серця Марії цілого згромадження за парафію, захисників та Батьківщину.

До Харкова приїхала також сестра Йоанна Єсаян SCM, яка народилась та виросла в Харкові, а згодом відчула покликання до богопосвяченого життя у чернечій родині сестер гонораток.

Ординарій єпископ Павло Гончарук подякував сестрам, що відповіли на заклик до служіння у Харкові, а також за їхнє перебування у парафії та різне служіння, аж до сьогодні.

Настоятель парафії отець Григорій Семенков подякував сестрам за 25 років служіння. Він порівняв служіння сестер зі служінням апостола Павла, який працював невтомно вдень і вночі. Особливо це актуально у теперішній важкий час війни.

Схожі новини:

Поширити новину: