Молитва за перемогу біля зруйнованого храму

Днями поширюються радісні звістки про звільнення наших територій з-під окупації. Як повідомлялося, у с. Киселівка був зруйнований наш костел. У суботу, 12 листопада, біля руїн храму вдалося побувати священнику та сестрам монахиням, які опікувались парафією Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Про поїздку до Киселівки розповідає сестра бенедиктинка-місіонерка Фаустина Ковальська.  

«Після того, як була звільнена Миколаївська область, люди почали їхати до своїх домівок, щоб подивитися, взяти речі, які, можливо, ще там залишилися. Ми також, так як і ті люди з с. Киселівка, не могли спокійно сидіти і чекати. Тому разом з отцем настоятелем Олександром Рєпіним TChr поїхали в Киселівку, де знаходився наш храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Знаходився … бо був зруйнований. Ми мали надію, що можливо там щось залишилося, щось знайдемо, щось заберемо… 

Коли приїхали, побачили зруйнований храм, як Святе Письмо каже, що не залишилось каменя на камені. Важко було уявити, що храм, який стільки років стояв, храм, в якому щонеділі люди збиралися, щоб заносити свої прохання, молитися, приймати Святе Причастя, а зараз …

На очі котилися сльози, уста промовляли молитву «Отче наш», а в серці – спокій. Місце святе – дім Божий – вибране, щоб прославляти тут Бога, – таким і залишилося. Не було ненависті, злості, просто якийсь жаль і думка, яка потішала, що залишилася жива Церква – люди. Більша частина з цих парафіян зараз  молиться у храмі в Миколаєві. Навколо храму ракети, які застряли в землі, багато касетних залишків, які масово лежать на землі. Зразу усвідомлюєш, як зло не любить святого, ще більше переконуєшся, що це зло лізе на нашу землю, зло, яке нищить все, а особливо нищить Святе. Маємо надію, що храм відбудується, якщо люди повернуться в село, яке на жаль дуже зруйноване. Це велика трагедія, але і надія на перемогу».

Нагадуємо, невеликий мурований храм у Киселівці був зведений у другій пол. ХІХ ст. та вцілів після двох світових воєн і комуністичного режиму. Радянська влада перетворила костел на склад, а потім – місце ремонту тракторів. У 1990 р. костел повернули вірянам. Отці христусовці, наскільки це було можливо, відремонтували святиню. У 2013 році костел освятив єпископ Броніслав Бернацький. 

Схожі новини:

Поширити новину: