Словаччина: підтримка українських студентів-біженців

Благодійна організація «Усмішка як дар» була заснована у Словаччині, щоб допомагати потребуючим, особливо дітям. Підростаючому поколінню важко самостійно подбати про себе. Власне, у Божому плані батьки дбають про дітей. Неодноразово представники цієї організації також надавали допомогу будинкам сімейного типу, що знаходяться на Закарпатті, а саме у Великому Березному при парафії Пресвятої Трійці.

Про це пише Мукачівська дієцезія.

Цього року, коли російські ракети посипалися на українські міста та села, словацька організація прийняла до себе дітей та молодь з України.

Представники організації діляться на своїй сторінці у мережі фейсбук власним досвідом, згадуючи як перші діти прибули до них: «Приїхали до Словаччини, але вони – майбутнє України». Саме тепер, на початок листопада, у невеликому центрі організації «Усмішка як дар» у Кошіцах проживає 24 молодих людей – студентів, віком від 17 до 19 років. У дописі також згадується трагічна доля, причиною якої є війна: «Багатьох батьки відправили чимшвидше з-під обстрілів з Дніпра, Одеси, Харкова, Запоріжжя. Більшість з них вже не побачать своїх батьків ніколи: були вбиті, а також вивезені невідомо куди без можливості сконтактуватись».

У співпраці організації «Усмішка як дар» та за підтримки фонду «Пеппі Довга Панчоха», що вже 27 років підтримує студентів та школярів, котрі зростають без батьків, надається допомога також українцям, які з початку повномаштабного вторгнення приїхали у Словаччину і здобувають освіту. Фонд надає допомогу в Братіславі, Кошіцах та Банській Бистриці. У цих містах молоді люди з України були прийняті до вищих учбових закладів, а також отримали необхідну допомогу та підтримку.

Фото: Úsmev ako dar

Схожі новини:

Поширити новину: