«Кордон»: фільм про відвагу жінок у часі війни

Документальний фільм про історії волонтерок, котрі допомагають на угорсько-українському кордоні, представлений на Римському міжнародному кінофестивалі. 

Про це пише Vatican News.

«Кордон» – це документальна стрічка авторства Аліси Томассіні, що створена у співпраці Vatican Media і Tenderstories. Прем’єра відбулася у п’ятницю на престижному міжнародному кінофестивалі у Римі. 

Назва фільму пов’язана з п’ятьма волонтерками в угорському місті Загонь, що знаходиться на кордоні з Україною, котра потерпає від війни. Історії п’ятьох жінок – це ілюстрація долі понад семи мільйонів жінок та дітей, які втекли від жахіть війни в Україні, перетинаючи кордон. 

У стрічці бачимо яскраві ілюстрації жінок, які виступають миротворцями у розбитому світі. Це зворушливий портрет жіночого опору, мужності та солідарності, а також конкретний заклик не ховатись перед обличчям війни та, здавалося б, нездоланних викликів, а об’єднуючи зусилля змінювати світ.  

Префект Дикастерії комунікації Паоло Руффіні, до складу якої входить Vatican Media, наголосив, що цей фільм розповідає історію війни заплаканими очима жінок та дітей. 

Аліса Томассіні розповіла про досвід виняткових зустрічей з надзвичайними людьми під час зйомок фільму, коли вона проводила час як волонтерка на угорсько-українському кордоні, який став одним із місць, куди ринув потік біженців через війну в Україні. «Це історія п’яти звичайних жінок, які роблять щось надзвичайне, щоб допомогти людям в облозі», – зазначила Томассіні. 

Схожі новини:

Поширити новину: