Румунія: проект Єзуїтської служби біженців на підтримку неповнолітніх

Неповнолітнім біженцям, які опинилися в країні без супроводу батьків чи опікунів, присвячений проект, представлений у Бухаресті.

Про це пише Vatican News.

Від лютого до липня цього року кордон України з Румунією перетнули понад 1 мільйон 100 тисяч біженців, між якими було 4 тисячі неповнолітніх без батьків чи опікунів. Серед них був Ігор, на той час неповнолітній, який прибув до Румунії разом з тіткою, бо батьки не могли виїхати через обов’язки, пов’язані з воєнним станом. У Бухаресті його чекала бабуся, що приїхали трохи швидше. Вже на чужині йому сповнилося 18 років, і тепер він дистанційно навчається в одному з українських вишів та служить як волонтер, допомагаючи землякам, якими опікується Єзуїтська служба біженців у Румунії.

Статистичні дані разом з історією Ігоря були наведені під час презентації в Бухаресті проекту «Promise – захист неповнолітніх іноземців без супроводу», організованого Єзуїтською службою біженців і Фундацією «Terre des hommes». Проект, розрахований на 18 місяців, покликаний допомогти іноземним підліткам і дітям здійснювати свої фундаментальні права та отримувати доступ до послуг, призначених для них. Крім того, неповнолітні отримуватимуть безкоштовну правову допомогу та інформацію про свої права.

Ініціатива залучає адвокатів, юристів і студентів юриспруденції. Крім того, згадані організації мають намір створити консультаційний форум, щоби зробити внесок у покращення співпраці між інституціями та іноземцями, щоби захистити інтереси неповнолітніх.

Схожі новини:

Поширити новину: