Папа: робота, що не має Господніх «живильних соків» виснажує дух

Звертаючись до шкільних капеланів, Святіший Отець відзначив їхнє вимогливе служіння, яке потребує доброї мотивації та єдності з Богом.

Про це пише Vatican News.

7 жовтня 2022 р. Папа Франциск прийняв на аудієнції шкільних капеланів з франкомовних кантонів Швейцарії. У своєму слові Святіший Отець зауважив, що шкільне капеланство є вагомим служінням і вказав на потребу зустрічі з Христом на молитві, яка є вираженням єдності з живильною силою Христа.

Творити нові сторінки Синоду про молодь

«Мені подобається розглядати вашу працю на фоні Синоду для молоді та з молоддю, який ми пережили чотири роки тому. Цей Синод не вичерпався прекрасним підсумковим документом, а був кульмінаційним моментом церковної подорожі, яка передує зібранню та слідує за ним», – зазначив Папа Франциск. Він додав, що перебуваючи поруч із молоддю, шкільні капелани можуть творити нові сторінки Апостольського повчання Christus vivit, який був плодом Синоду про молодь. Ще один аспект, який заслуговував на увагу Святішого Отця, стосувався екуменізму. «Ви є католиками та протестантами і працюєте разом. Раніше ми спалювали одні одних! Зараз же прекрасним є працювати разом, співпрацювати – прекрасно. І це добре, співпраця дає гарне свідчення і може допомогти Церкві рости до дедалі повнішої єдності, більш відповідної волі Христа Господа. Я закликаю вас продовжувати цей шлях», – зазначив він.

Супроводжувати та відновлювати сили на молитві

Папа Франциск наголосив на важливому завданні капелана, який супроводжує учнів на їхній життєвій дорозі. «Кожного разу, коли хтось із вас приєднується до двох чи трьох молодих хлопців та дівчат у дорозі, він слухає їх, слухає розчарування, невдачі, сумніви, які вони несуть у собі, а потім говорить їм про Ісуса Христа, пробуджуючи в їхніх серцях надію, там повторюється щось схоже до досвіду учнів з Емауса. Це не залежить від вашої майстерності: це живий Христос, Який проходить повз, це його Дух діє; але важливо, що ви є, необхідна ваша присутність поруч з ними», – зауважив Папа Франциск. Він запросив шкільних капеланів перебувати з учнями через супровід та слухання, приводячи їх до Господа через молитву. «Саме там, у тиші, перед нами знову виникають обличчя, історії, посмішки та сльози, мрії… І саме там ви також знаходитимете внутрішній імпульс, тому що така робота, як ваша, поглинає багато енергії і може виснажити дух, якщо немає Господніх “живильних соків”, які його заряджають», – наголосив Святіший Отець.

Схожі новини:

Поширити новину: