Отець Павло Вишковський ОМІ: «Я просив, щоб Папа посприяв у поверненні костелу св. Миколая вірянам»

У неділю, 18 вересня, настоятель київської парафії св. Миколая о. Павло Вишковський ОМІ мав приватну зустріч з Папою Франциском.

Як повідомлялося, 14 вересня в Італії розпочався генеральний капітул місіонерів облатів. Участь у ньому бере також о. Павло Вишковський ОМІ з України.

У неділю отець Вишковський взяв участь у молитві «Ангел Господній» на площі святого Петра. «Для мене це була велика радість: молитись разом із Папою молитву «Ангел Господній». Адже я не раз брав участь у трансляції цієї молитви на нашому українському телебаченні. І зараз вона транслюється на EWTN Україна. Особливо моє серце раділо, коли Папа знову закликав до молитви за Україну», – підкреслив священник.

Після молитви на запрошення монсеньйора Туомо Вімпарі місіонер облат взяв участь в обіді, що відбувся у домі св. Марти. Перед цим мав приватну зустріч з Папою Франциском.     

Під час приватної зустрічі зі Святішим Отцем отець Вишковський подякував за постійну пам’ять про Україну та просив, щоби понтифік посприяв у справі повернення костелу св. Миколая вірянам.

«Це вже моя третя зустріч з понтифіком. Перша була на початку його понтифікату, друга – під час генерального капітулу 6 років тому. Папа видався мені дуже втомленим, можливо далася взнаки подорож до Казахстану. Однак, незважаючи на це, Папа був радісний та сяючий», – зазначив місіонер облат.    

У соборі св. Петра отець Павло помолився біля гробів св. Йоана Павла ІІ, св. Павла VI та бл. Йоана Павла І. «Перебуваючи у соборі св. Петра я мріяв, щоб наш костел св. Миколая, який є в центрі Києва, був постійно відкритий та такий прекрасний, як цей собор. Прикро, що сама влада нічого не робить для відновлення архітектурної перлини міста та й нам не дає нічого робити», – підсумував отець Вишковський.  

Схожі новини:

Поширити новину: