Директор «Карітас-Спес-Вінниця»: візит кардинала Краєвського – знак того, що Папа є з Україною

Днями папський розподілювач милостині, що вже вчетверте прибув до України відвідав осередок «Карітас-Спес-Вінниця». Йому вдалося ознайомитись з діяльністю місцевого офісу Карітас та поспілкуватись з внутрішньо переміщеними особами. 

Враження від зустрічі у всіх залишились якнайкращі. Для працівників та внутрішньо переміщених осіб це була перша зустріч з кардиналом. Гість з Ватикану був приємно вражений умовами, в яких проживають вимушені переселенці, він поспілкувався з ними, роздав розарії від Папи Франциска.  

Директор «Карітас-Спес-Вінниця» Євген Маркевич підсумував зустріч з кардиналом Краєвським: «Для мене це особисто знак того, що Папа з Україною, не забуває про нас».

Папський розподілювач милостині відвідав соціальний гуртожиток, яким опікується Карітас. Це приміщення колишнього монастиря сестер каносіанок у Вінниці. Коли почалась війна, сестри змушені були виїхати, а єпископ Леон дозволив тут приймати внутрішньо переміщених осіб. 

На сьогодні у гуртожитку проживає 82 особи з Харкова, Донбасу, Одещини, Херсонщини. Серед них є інваліди, люди похилого віку та самотні матері. З початку війни вони тут живуть і, напевно, будуть тут зимувати.

На окремому поверсі розташований соціальний гуртожиток для студенток з багатодітних католицьких родин, які навчаються в Вінниці. Їх тут проживає шість і ними опікуються сестра монахиня та священник. 

Фото: «Карітас-Спес-Вінниця»

Схожі новини:

Поширити новину: