Кардинал Краєвський: «Нехай живе Україна! Щоби була якнайшвидше вільна!» (доповнено)

Кардинал Конрад Краєвський вже вчетверте приїхав до України, щоб привезти від Святішого Отця благословення і духовну підтримку, і не лише її, для тих, хто найбільше страждає на лінії фронту вздовж військового кордону, що простягнувся на південно-східній частині України. 

У середу, 14 вересня, кардинал відвідав Гайсин, Умань та кілька спільнот в Одесі. Попереду – дорога на Схід, можливо, навіть вдасться відвідати фронт. Дорогою папський посланець відвідує священників та богопосвячених осіб, які залишилися з людьми на місцях, зустрічається з волонтерами та вірянами.   

В Одесі папський посланець зустрівся з о. Олександром Рєпіним TChr та сестрою бенедиктинкою, що опікуються санктуарієм Святого Йосифа у Миколаєві. Як розповів настоятель, під час зустрічі він отримав «Розарій Перемоги», який у парафії передаватиметься від родини до родини для молитви в намірі миру.

Ось які слова кардинал Краєвський скерував до українців: «Під час консисторії, тобто менше тижня тому, Святіший Отець покликав мене та сказав: Добре було би, якби ти поїхав до України в райони війни та відвідав всі ті спільноти, які вже понад 200 днів перебувають серед людей, не залишили своїх місць, допомагають військовим, підтримують потребуючих

Я вирушив з Ватикану, подолав майже 3600 км автомобілем, який також є даром Папи Франциска для дієцезії, котру відвідаю останньою. Ця подорож – чисто євангельська – сказати про любов Святішого Отця до України. Просто бути з цими пригніченими людьми та додавати їм надії, побути з ними у тиші, аби знали, що хоч так багато кілометрів розділяє нас, але Папа серцем з українцями. 

Навіть сьогодні у Казахстані Святіший Отець говорив про улюблену Україну. Думаю, що це єдиний релігійний очільник у світі, який при кожній своїй промові вже 200 днів говорить про Україну. Сьогодні він сказав, щоб ніхто у світі не забув про Україну, не забув про цю війну. Моє завдання їхати вздовж кордону, аж до Харкова, і бути зі всіма тими, хто євангельським чином присутні у місцях, де відбувається трагедія. Це не лише сама присутність та передача розаріїв військовим чи окремим особам, це також конкретна допомога, аби побачити потреби та після повернення до Риму якнайшвидше надіслати потрібні речі чи гроші для цих спільнот. Нехай живе Україна! Щоби була якнайшвидше вільна! Про це молюся і від імені Святішого Отця благословляю: в Ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа!»        

Нагадуємо, кардинал Конрад Краєвський вже відвідав Вінницю, зустрівся у санктуарії Матері Божої Летичівської з римсько-католицькими єпископами, поспілкувався з душпастирями та вірянами Одеси та вирушає далі в сторону Запоріжжя.

Фото: парафія Матері Божої Фатімської в Одесі

Схожі новини:

Поширити новину: