Святіший Отець – нунціям: ви – свідки «фрагментарної» третьої світової війни на місцях

Розпочинаючи зустріч з Апостольськими нунціями, Папа Франциск подякував їм за те, що є виразниками його близькості на місцях свого служіння, особливо в ситуаціях людського страждання.

Про це пише Vatican News.

Від 7 до 10 вересня 2022 р. у Ватикані відбувається періодична зустріч Папських дипломатичних представників. У четвер, 8 вересня, у день свята Народження Божої Матері, з Апостольськими нунціями та Представниками Святого Престолу при міжнародних організаціях зустрівся Папа Франциск, який помолився з ними частину літургії годин та присвятив час вільному спілкуванню, відповідаючи на їхні запитання.

Буря за бурею

Розпочинаючи зустріч, Святіший Отець звернувся із вітальним словом, зазначивши, що декому для того, щоб приїхати, довелося здолати чимало труднощів. «Буря пандемії Covid-19 примусила нас до різних обмежень у щоденному житті та в нашій душпастирській діяльності. Тепер здається, що гірше вже позаду, дякувати Богові, вже можемо зустрітися. Але Європа та ввесь світ, на жаль, шоковані війною особливої тяжкості, як через порушення міжнародного права, так і через загрозу ядерної ескалації, як також через важкі соціально-економічні наслідки. Це “фрагментарна” третя світова війна, якої ви є свідками на місцях, де виконуєте свою місію», – сказав Папа, подякувавши за все те, що Папські представництва зробили та роблять у ситуаціях страждання. «Ви донесли народам і Церквам близькість Папи, ви були орієнтирами в моменти найбільшої розгубленості та турбулентності», – додав він.

Єднаючись у пам’яті про попередників

Святіший Отець також використав нагоду для того, щоб пом’янути разом з присутніми апостольських нунціїв Джозефа Ченнота та Альдо Джордано, які переставилися до вічності під час виконання свого служіння, як також вислужених нунціїв, які померли протягом останніх років.

На синодальній дорозі та в процесі реформування

Перед тим, як залишити слово нунціям і відповісти на їхні запитання, Папа також нагадав про те, що як Церква, ми залучені в синодальний процес, завданням якого є сприяти зростанню серед Божого люду виміру синодальності, і також ватиканські дипломати були залучені до опитування. Водночас, у Римській Курії впроваджується в життя нова Апостольська конституція, яка народилася в рамках дев’ятирічного процесу, а тому також потребує часу для повного втілення. «Ввіряємо нашу зустріч та всі наміри, що носимо в серці, заступництву Діви Марії з нагоди свята Її Народження», – підсумував він.

Схожі новини:

Поширити новину: