Cвятіший Отець випускникам католицького колегіуму: радісні свідки Євангелія

Зустрічаючись із членами асоціації випускників Kollegium Kalksburg, Святіший Отець вказав на спільнотний вимір Церкви.

Про це пише Vatican News.

2 вересня 2022 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції членів асоціації випускників Kollegium Kalksburg з Відня, у якому навчається зараз понад 600 учнів. У своєму слові, Святіший Отець відзначив спільнотний вимір навчального закладу, побажавши духовних плодів під час паломництва Римом.

Паломництво спільноти Церкви

«У вашій школі, Kollegium Kalksburg, ви всі жили як спільнота, і цей досвід продовжується на зустрічах вашої асоціації», – звернувся Папа Франциск до представників асоціації випускників. Варто зазначити, що цей навчальний заклад відзначається не тільки хорошими умовами для навчання, але й доглядом за учнями після уроків, що охоплює широкий спектр дозвілля. «Ваше паломництво до Вічного Міста пропонує вам можливість відновити ваші узи в спільному погляді на Петра та його Наступника, якому на серці лежить єдність вселенської спільноти Церкви», – вів далі Святіший Отець. Історія Kollegium Kalksburg розповідає, що зв’язок з апостолом Петром лежав у витоках цього навчального закладу. Перший, як і теперішній храм на території Колегіуму, є присвячений Святому Петру в оковах, та спочатку належав єзуїтам, які розпочали там виховничу діяльність.

Бути свідками Євангелія

Сьогодні Кальксбурґзький колегіум, який є католицьким приватним навчальним закладом, що пропагує християнські цінності та соціальну відповідальність з розумінням потреб найбільш уразливих верств населення. «Нехай ці дні принесуть вам духовні плоди, щоб ви були радісними свідками Євангелія у своїх середовищах», – побажав на завершення Святіший Отець.

Схожі новини:

Поширити новину: