Пішки зі Львова до Ченстохови у намірі миру

«Будьте знаком благословення для тих, кого зустрінете в дорозі», таким чином поблагословив архієпископ Мечислав Мокшицький двох італійців: отця Санто Борреллі та Вінченцо Палумба, які у неділю 31 липня вирушили зі Львова у пішому паломництві до Ченстохови. Два паломники постановили пройти майже 700 км, аби молитися у намірі миру в Україні та пригадати світу, про війну, що триває у нашій країні.

Благословення від архієпископа Мечислава Мокшицького

Перед тим як вирушити в дорогу постановили зустрітися у Львові з внутрішньо переміщеними особами, які перебувають при парафії св. Йоана Павла ІІ. Ця зустріч, як самі зазначили, була для них сильним пережиттям, що ще більше спонукало до молитви у намірі миру. 

Паломництво розпочалося рано вранці Месою у монастирі отців паулістів у Львові. Потім, відвдіуючи львівську катедру, молилися перед іконою Матері Божої Ласкавої, покровительки Львова, довіряючи її опіці себе на час паломництва. 

Отець Санто і Вінченцо щодня долають майже 30 км. На терені Україні пройшли через такі міста як Городок, Судова Вишня, Мостиська, аби вчора ввечері перейти українсько-польський кордон у Шегинях. Під час паломництва до них приєднувались різні особи з України. Як розповідає пауліст о. Маріуш Кравець, який товаришував італійським паломникам на дорозі з Судової Вишні до Мостиськ, мандрівка двох іноземців Україною під час війни, справила на людей велике враження. Мешканці сіл дякували, що люди з-за кордону, а серед них і священник, приїхали до їхньої країни, аби молитися про мир та переносити тягар мандрівки у намірі миру в Україні. 

Як підкреслює о. Санто у відео, яке записав стоячи на українсько-польському кордоні, те, що вони пережили в Україні, було для них великим даром. Обидва досвідчили багато доброзичливості від українців. У парафіях, монастирях та домах, де ночували, зустрілися з великою гостинністю. Йдучи через Польщу і коли повернуться до Італії, будуть увесь час розповідати, що Україна потребує молитви про мир та міжнародної підтримки. 

Паломники планують дістатися до санктуарію на Ясній Горі у Ченстохові на 22 серпня. Дорогою відвідають санктуарій Божого Милосердя у Кракові-Лагевніках та колишній концентраційний табір в Аушвіц-Біркенау. 

Схожі новини:

Поширити новину: