Японські благодійники відвідали Львів та Язлівець

Керівництво організації AAR Japan, яка опікується біженцями від війни в різних країнах світу, приїхало в Україну, щоб ознайомитися з потребами та окреслити плани допомоги для України.

У парафії святого Йоана Павла ІІ у Львові вони зустрілися з  переселенцями та передали подарунки та взяли  участь у посвяченні трьох машин для нашого війська. Цікаво, що всі вони були японського виробництва. Одна із машин була обстріляна, була призначена для перевезення поранених, але наново відремонтована, вже використовувався на фронті для перевезення поранених бійців.

Парафіянин–військовий, показав тканину, яка призначена для перенесення поранених та вбитих з бойових дій, котра просякнута кров’ю.

Під час церемонії отець Григорій Драус молився за захист, добре виконання бойових завдань та за добро найслабшого.

Під час Святої Меси в костелі святого Йоана Павла ІІ, єпископ Едвард Кава говорив про духовну віднову, яка можлива навіть тоді, коли в житті є багато ран. Для дітей він показав цю істину на прикладі розбитої посудини. Свята Меса відбулася вранці у свято св. Володимира, Хрестителя України.

П’ятнадцятьом дітям, охрещеним напередодні свята, владика вручив свідоцтва про хрещення та розарії від архієпископа Мечислава. Серед них двоє немовлят (зокрема Григорій, народжений у Львові, у домі св. Йоана Павла, восьма дитина в родині біженців з Донбасу), а решта від чотирьох до дванадцяти років. Усі діти, яких у парафіяльному домі біженців, а їх понад шістдесят, отримали від єпископа солодкі подарунки.

Також відбувся спільний сніданок з переселенцями, гостями з Японії, представниками Товариства львів’ян із Варшави, які підтримують львівську парафію, та монастир у Язловці, де також приймають наших переселенців.

Схожі новини:

Поширити новину: