Архієпископ Мокшицький зустрівся з командою «Карітас-Спес Україна»

23 липня у митрополичій курії Львівської архідієцезії відбулась зустріч митрополита Львівського архієпископа Мечислава Мокшицького з командою Релігійної місії «Карітас-Спес Україна». Під час зустрічі президент місії о. Петро Жарковський представив митрополиту, який також виконує обов’язки голови Конференції єпископів України, проєкти, що вдалося реалізувати під час війни.

Також йшла мова про подальші напрямки діяльності та проєкти в умовах ситуації, спричиненою війною в Україні. Митрополит Львівський висловив вдячність команді за їхнє служіння та уділив благословення. Він підкреслив, що перебування місії в лоні Церкви та дотримання її цінностей та принципів чинить її винятковою серед інших благодійних організацій. Саме ця приналежність становить спільний скарб для служіння потребуючим.

Виконавчий директор місії о. В’ячеслав Гриневич SAC наголосив на важливості таких зустрічей: «Ця зустріч для нас стала підкресленням єдності з Церквою та нагодою слухання голосу Церкви». Для місії важливо мати подальшу стратегію діяльності, адже в умовах війни, що триває, все більше іноземних благодійників та партнерів охоче допомагають у реалізації довгострокових проєктів. Так само і місія покликана не лише реагувати у надзвичайних ситуаціях, а й дбати про довготривалі ініціативи.

Зустріч з митрополитом стала частиною дводенної стратегічної сесії для «Карітас-Спес Україна», яка об’єднала команду Національного офісу та представників дієцезіальних та парафіяльних осередків місії. Були запрошені також іноземні партнери. Зустріч була нагодою підбити підсумки реагування на гуманітарну кризу під час війни в Україні та визначення пріорітетів у подальшій роботі.

Фото: Карітас-Спес Україна

Схожі новини:

Поширити новину: