Папа про боротьбу зі зловживаннями проти неповнолітніх: це вже незворотний процес

Cеред тем, які обговорювалися в інтерв’ю кореспондента «Reuters» з Папою, була також боротьба з явищем сексуальних зловживань проти неповнолітніх.

Боротьба зі зловживаннями проти неповнолітніх у Церкві розпочиналася повільно, але сьогодні це вже незворотній процес. Про це говорив Папа Франциск у інтерв’ю для інформагентства «Reuters», яке оприлюднило чергові витяги із 90-хвилинної розмови, яку провадив Філ Пуллелла. «Церква поволі прямувала до нульової терпимості, але тепер прямує далі. Щодо цього, на мою думку, взято незворотній шлях. Це є незворотнім. Сьогодні це вже не підлягає обговоренню», – сказав він, пише Vatican News.

Відповідаючи на запитання про деякі прояви спротиву, що подекуди зустрічається на місцях у тому, що стосується впровадження в життя відповідних заходів, Папа зауважив: «Так, є спротив, але щоразу більшим є також усвідомлення того, що таким є шлях». Він нагадав, що у Дикастерії віровчення створено спеціальний відділ, який займається процесами, пов’язаними зі зловживаннями, зазначаючи, що «справи йдуть добре».

Святіший Отець згадав про розмову з одними відвідувачами, які розповіли, що в їхній країні приблизно 46% випадків сексуальних зловживань неповнолітніми відбувається в родинному середовищі, і «це є жахливим». Однак, якщо йдеться про випадки в Церкві, «це нічого не виправдовує». «Навіть якщо б йшлося тільки про один випадок, то це є ганебним. Ми повинні боротися навіть через один випадок. Цього не можна допускати, бо це є убиванням особи, якій я повинен допомагати спасатися. Я, як священник, повинен допомагати цим людям зростати та спасатися. Якщо чиню зловживання, то вбиваю їх. Це є жахіттям», – наголошує Папа.

Говорячи про «нульову терпимість», Святіший Отець скеровує слова подяки та похвали на адресу Бостонського архієпископа кардинала Шона О’Меллі, який також очолює Папську Комісію захисту неповнолітніх, працю якої Глава Католицької Церкви «повністю підтримує».

Схожі новини:

Поширити новину: