Отець Ігор Селіщев ОР: шукати відповіді на питання, чого хоче від мене Бог у цій війні

Домініканська чернеча родина в Україні має нового священника. Урочистості з нагоди пресвітерських свячень уродженця Донецька відбулися на Київщині. Неопресвітер поділився думками про те, чим є священство під час війни.

Як повідомлялося, в місті Фастові поблизу Києва в суботу, 7 травня 2022 року відбулися пресвітерські свячення отця Ігора Селіщева, домініканця, що походить з Донецька. Урочистість, яку очолив Апостольський Адміністратор Мукачівської дієцезії Микола Лучок, який також є домініканцем, стала для парафіян та для біженців, які знайшли притулок при фастівській парафії, знаком надії та Божого піклування про Церкву, яка разом з усім народом переживає трагедію війни.

Свою дорогу до священства та богопосвяченого життя о. Ігор розпочав 2014 року, коли до його рідного міста прийшла війна. Після початкового вишколу в Україні, новіціат і філософсько-богословські студії відбувалися в Польщі. В інтерв’ю для Радіо Ватикану він поділився думками про те, чим є священство у таких обставинах війни:

Отець Ігор також нагадав, що війна «забрала його малу батьківщину» ще 8 років тому:

Парафія Воздвиження Святого Хреста у Фастові, яку провадять брати Ордену Проповідників, від початку війни стала притулком для багатьох біженців.

Схожі новини:

Поширити новину: