До Львова прибув кардинал Тімоті Долан

2 травня парафію св. Папи Йоана Павла ІІ, що у Львові-Сокільниках відвідав архієпископ Нью-Йорка, кардинал Тімоті Долан. Його супроводжував архієпископ, митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.


Кардинал Тімоті Долан зустрівся із біженцями та парафіянами, щоб принести їм підбадьорення та підтримку. Його урочисто зустріли і подарували паску. Перед цим парафіяни спільно із настоятелем парафії отцем Григорієм Драусом піднесли молитву за мир в Україні. Завітав на захід також представник православного духовенства.

Кардинал відвідав приміщення будинку для внутрішньо переміщених осіб, молився над хворим, який у результаті шоку, отриманого під час бомбардування міста на Донеччині втратив мову. У костелі зібралися гості. Кардинал сказав їм: «Я прибув, щоб сказати, що ми піклуємося про Вас, і що Вас всіх любимо. Бачу тут живе Євангеліє, оскільки тут реалізовано слова Ісуса про те, що коли «був голодний, нагодували Мене, був спраглий, то напоїли Мене, був подорожуючим, прийняли Мене». Євангеліє Життя. Благословляю Вас разом із моїм другом архієпископом Мечиславом і Вашим добрим пастирем, настоятелем».

Отець Григорій Драус пояснив виконану внутрішньо переміщеними особами пісню, яка є перекладом відомої пісні Яцека Качмарського «Борони мене Боже від ненависті» (з часів війни у Польщі). Та пісня формувала стиль боротьби без ненависті і презирства до ворога. Перекладена українською мовою пісня має допомагати уникати під час війни презирства до ворогів, спонукати робити все з любов’ю до людей і Батьківщини. Всі виконали цю зворушливу пісню.

Парафія Св. Йоана Павла ІІ у Львові від початку війни приймає внутрішньо переміщених осіб, з часом заповнюючи всі парафіяльні приміщення (не завдаючи шкоди пастирському та катехитичному служінню) гостями з Харкова, Краматорську, Бучі, Маріуполя. Перебуває тут близько 200 осіб.

Поряд із матеріальною допомогою (спальні місця, повний пансіон, медична допомога) мешканці будинку св. Йоана Павла ІІ оточені пастирською опікою (також через запрошених православних священників), з ними працюють психологи, проводяться заняття для дітей. Внутрішньо переміщені особи теж беруть участь у театральних виставах. Крім того, вони допомагають у підготовці вантажів до інших місць на Сході. Парафія особливо опікується майже повністю знищеним селом Новоселівка біля Чернігова.

«Я думав, що приїду в Україну і побачу велике пригнічення, депресію. Так, я бачу сум і біль через війну і я пригнічений цим, але я захоплений життєстійкістю, надією і солідарністю українців», – підкреслив кардинал під час свого візиту у Львові.

Джерела: Духовна велич Львова та Львівська архідієцезія

Схожі новини:

Поширити новину: