Відкриття центру гуманітарної допомоги у приміщені колишньої семінарії у Львові

28 квітня, у Львові, з ініціативи Лицарів Колумба та з благословення архієпископа Мечислава Мокшицького відбулося відкриття Центру надання гуманітарної допомоги. Центр розмістився у приміщенні колишньої Вищої духовної семінарії, яка є частиною архітектурного комплексу храму Стрітення та Курії РКЦ Львівської архідієцезії. Ключі від цих приміщень нещодавно передали Курії в рамках повернення церковного майна до законних власників.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

Поблагословити добру справу прийшов архієпископ Мечислав Мокшицький митрополит Львівський, котрий також є Національним Капеланом Лицарів Колумба в Україні:

«Я дуже радію і дякую Лицарям Колумба за ініціативу допомагати потребуючим людям з одягом, який ми отримуємо в рамках гуманітарної допомоги. Знаємо, що у цей важкий час для України, багато людей опинилося у скрутному становищі. Багато хто втратив усе – дім, роботу, засоби до існування. Багато хто прибув до нашого міста не маючи іншого одягу, крім того, що на собі і я радий, що ви подумали про цих людей. І тепер, у цих приміщеннях, які нещодавно повернули Римо-Католицькій Церкві, буде працювати цей Центр надання гуманітарної допомоги. Дякую усім братам Лицарям і їхнім дружинам, а також усім волонтерам за цю працю на користь потребуючих, адже Ісус сказав, що все, що ви вчинили одному із тих найменших – мені вчинили. Маємо такий час, що мусимо носити тягарі одні одних, бути близько до тих, хто нас потребує і додавати їм надії на краще майбутнє. Благословляю Вас на цю працю і це служіння».

Національний Делегат Лицарів Колумба в Україні висловив свою вдячність Національному Капелану за підтримку та можливість користуватися приміщеннями колишньої духовної семінарії:

«Дякуємо архієпископу, що він відгукнувся на наш запит і надав ці приміщення під створення Центру допомоги. З перших днів війни ми отримували в рамках гуманітарної допомоги багато одягу і спершу докладали його до продовольчих вантажів на Схід. Проте швидко зрозуміли, що він більше потрібен тут у Львові, куди прибуває велика кількість вимушених переселенців. Багато людей опинилося в чужому місці з одним пакетом в руках. Тому ми подумали, що варто створити таке місце, де можна знайти необхідні речі – одяг та взуття, підгузки та іграшки. Тож ми щиро дякуємо нашому Митрополиту за благословення, а нашим дружинам за підтримку цієї ініціативи і за те, що погодилися заопікуватися цим місцем і людьми, які будуть сюди приходити».

Пані Ольга Малецька розповіла, як буде виглядати робота Центру надання гуманітарної допомоги та кому саме ця допомога буде надаватися:

«Як бачите, тут у нас в основному одяг. Наші чоловіки допомогли нам його посортувати і розкласти так, щоб легше було орієнтуватися. Це ще не все. Багато коробок ще не розпаковані. Будемо докладати речі на міру необхідності. Маємо також підгузки для діток, іграшки, взуття. Будемо допомагати нашим гостям знайти тут усе необхідне. Запрошуємо приходити до нас на Винниченка, 30. Плануємо працювати щодня, з 11.00 до 16.00, з понеділка по п’ятницю. Тут можуть отримати допомогу усі, хто цього потребує, не зважаючи на місце прописки, але документ при собі мати варто. Будемо реєструвати тих, кому надаємо допомогу, щоб уникнути зловживань».

Як відомо, від початку повномасштабного вторгнення Росії до України, Львів прийняв та розселив понад 300 тис. внутрішньо переміщених осіб. Частину цих людей прийняли римо-католицькі монастирі, парафії та релігійні осередки, як у самому Львові, так і по цілій Львівській архідієцезії.

Схожі новини:

Поширити новину: