Папа Франциск прийняв чергову делегацію корінних народів Канади

В рамках процесу примирення, який Церква в Канаді проводить з корінними народами, Папа Франциск прийняв у Ватикані чергову групу представників цих народів.

Про це пише Vatican News.

Папа Франциск прийняв у Ватикані делегацію Федерації Метисів Манітоби з Канади. Візит до Святішого Отця відбувся в рамках процесу примирення, розпочатого Церквою в Канаді з метою загоєння ран минулого, пов’язаних із колонізацією. Оскільки ця федерація має статус автономії в рамках угоди, укладеної з урядом країни, вона не брала участь у зустрічах, які відбувалися у Ватикані наприкінці березня, коли Папа приймав представників метисів, інуїтів та перших націй як представників відповідних етнічних організацій.

Також і манітобські метиси, разом з представниками інших корінних народів, постраждали від діяльності спеціальних шкіл інтернатів, завданням яких була асиміляція дітей автохтонних народів. Ці школи були створені урядом, який доручив провід релігійним організаціям, також і Католицькій Церкві.

Під час зустрічі Папа вислухав свідчення та попросив вибачення. «Бачити його співчуття зворушило наше серце», – сказав після зустрічі Ендрю, один із її учасників. Святішому Отцеві було представлено угоду, підписану з урядом Канади. Гості подарували Папі власноручні вироби, типовий одяг та хрестики, що сягають 1800-х років. Святіший Отець особисто привітався з кожним, подарувавши пам’ятну медаль понтифікату та отримавши запрошення відвідати Вінніпеґ, столицю Манітоби.

Схожі новини:

Поширити новину: