24 березня у Мукачівській дієцезії – піст на хлібі і воді

Про це йдеться у розпорядженні Апостольського адміністратора дієцезії єпископа Миколи Лучка ОР. 

Дорогі священники, монахи і монахині! Дорогі брати і сестри! Улюблені!

Триває війна в Україні. Вся спільнота Вселенської Церкви єднається в молитві за Україну. Папа Франциск відповів на прохання єпископату України присвятити Непорочному Серцю Марії Росію та Україну і вчинить це 25 березня о 18.00 к.ч. в Римі. Парохи повинні передбачити у парафіяльних храмах зібрання о 18 год., щоб духовно приєднатися до Святої Меси та Акту Присвячення з Папою Франциском.

18 березня Конференція єпископів України звернулася до вірників з приводу духовного приготування до присвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії та проголосила 24 березня 2022 р. Днем покаяння та покути за наші особисті гріхи та гріхи народу.

Зважаючи на духовну глибину Дня покаяння та покути, проголошую 24 березня 2022 р. загальнодієцезіальний день посту на хлібі та воді для всіх вірників латинського обряду на всій території Мукачівської дієцезії.

Священників заохочую провести у цей день у спільнотах Покутне богослужіння на відшкодування за гріхи неповаги до життя, а особливо за гріхи абортів.

З вдячністю вам за витривалість у молитві і за всі жертви у служінні, які ви вчинили з любов’ю до ближнього, залишаюся в молитві та з пастирським благословенням ваш єпископ

м. Мукачево, 22.03.2022 р.

Микола Петро Лучок ОР,

Апостольський Адміністратор

Мукачівської дієцезії

Джерело: Мукачівська дієцезія

Схожі новини:

Поширити новину: