ВРЦіРО до білоруських релігійних діячів: не допустіть залучення армії Білорусі до війни проти України

«У разі долучення армії Республіки Білорусь до війни проти України, лавина страждань накриє тисячі білоруських сімей, які вже не побачать живими і здоровими своїх чоловіків, батьків, братів. Пролита кров та забрані невинні життя миролюбивих громадян України стануть вічним осудом для всіх тих, хто нині виправдовує російську військову агресію проти України та ратує за долучення Республіки Білорусь до неї».

З таким зверненням Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до релігійних лідерів Республіки Білорусь та закликала їх використати свій авторитет, щоб не допустити залучення білоруської армії до війни проти України.

ВРЦіРО наголошує що цю війну розв’язала не Білорусь, а Росія. Через цю війну гинуть тисячі російських солдат, які зустрічають відчайдушний опір Збройних Сил та мирного населення України, повсталого на захист своєї Батьківщини, своєї держави, своїх міст і сіл від російських загарбників. «Особливо боляче усвідомлювати, що ракетні та бомбові удари по мирних українських містах Київської, Чернігівської, Рівненської та інших областей, а також вторгнення російських сухопутних військ на суверенну територію України, відбувається з території Республіки Білорусь.

Іншим, ще більш цинічним і жорстоким кроком, може бути спроба залучення білоруської армії до безпосередньої участі у війні проти України на стороні Росії як держави-терориста», – наголошує Всеукраїнська Рада Церков.  Українські релігійні діячі наголошують, що заради добросусідських відносин майбутніх поколінь білоруського і українського народів у жодному разі неможна допустити такого жахливого розвитку подій.

Джерело: ВРЦІРО

Схожі новини:

Поширити новину: