Генеральна Асамблея Згромадження Дочок Милосердя святого Вікентія де Поля

У Франції відбувається генеральна капітула Згромадження Дочок Милосердя, що обере нову головну настоятельку та шукатиме шляхи для підтримки вірності харизмі та апостольській місії згромадження в світі.

Про це пише Vatican News.

Від 29 жовтня до 21 листопада 2021 року в головному домі Дочок Милосердя в Парижі, відбувається Генеральна Асамблея Згромадження Дочок Милосердя святого Вікентія де Поля. Вищий орган управління згромадження збирається кожні шість років, аби оновити уряд згромадження та накреслити напрямні для подальшого служіння спільнот, які діють в 96 країнах світу, між якими й Україна.

«EFFATÀ! Виходити за двері… Іти до… Знайти…», – такою є тема капітули, праці якої були випереджені тижневими реколекціями. Як зазначається в комюніке про початок асамблеї, делегатки, що представляють 12800 сестер, які «служать Христові в найубогіших», разом «у вірності Церкві та своїй харизмі» шукатимуть шляхи для того, щоби дати відповідь на найбільші виклики, між якими згадується пошана до людських прав, цілісний розвиток найбільш забутих у суспільстві, передавання християнської віри та цінностей новим поколінням.

Під час трьох з половиною тижнів роздумів і пленарних засідань асамблея обере Генеральну Настоятельку та її Раду, що є відповідальними за духовне спрямування Згромадження Дочок Милосердя та координування місіонерських зусиль між провінціями.

Делегатки також матимуть нагоду «поглибити послання засновників – святого Вікентія де Поля і святої Луїзи Маріяк – щоби креативно жити теперішністю, визначити напрямні, що відповідатимуть місійним і духовним викликам нашого часу, щоби з радістю та довір’ям прямувати в майбутнє», – зазначається в повідомленні для преси.

Схожі новини:

Поширити новину: