Ватикан: наблизити постать св. Петра

У Ватикані стартує душпастирська програма «Мистецтво і віра», що має на меті наблизити паломникам та туристам постать св. Апостола Петра.

Про це пише Vatican News

Від 2 до 16 жовтня пізно ввечері можна буде переглянути на фасаді базиліки короткі фільми про життя та духовність святого. У проекціях можна буде побачити твори мистецтва, що знаходяться в розпорядженні базиліки св. Петра та Ватиканських музеїв. Це твори Рафаеля, Перуджіно або Гвідо Рені.  

Архіпресвітер базиліки кардинал Мауро Ґамбетті зазначив, що ця душпастирська ініціатива пов’язана з підготуванням до Ювілейного року. Передбачається, що до Ватикану прибуде понад 30 млн туристів. Це добра нагода показати Церкву на початках, Церкву збудовану на Петрі, на його визнанні віри в Ісуса, Сина Божа живого. «Хочемо це зробити, показуючи людям наших часів постать Апостола, його життя та покликання, його духовність, служіння, щоб кожен міг знайти себе у його обличчі, прочитати через цю призму власний людський та християнський  досвід, побачити, що ми – живі камені, з яких будується Церква». Крім Апостола Петра, вірянам хочуть наблизити постать Богородиці, зображення якої прикрашають базиліку.  

Проєкт також передбачає лекції, щомісячні маршрути місцями, пов’язаними з апостолом у Римі, щоденні молитви при гробі св. Петра та марійні молебні. Буде прокладена Дорога св. Петра, що складатиметься з 12-ти стоянь, де можна буде роздумувати над окремими етапами його життя.  

Нагадуємо, через три роки Церква відзначатиме Святий Рік, який пов’язаний з гаслом «Паломники надії». Папська Рада сприяння новій євангелізації оголосила конкурс для обрання емблеми Святого Року 

Схожі новини:

Поширити новину: