Духовна віднова сімей у Мукачівській дієцезії

З гаслом «Ісусе, будь Дорогою нашого подружнього життя!» з 16 до 18 вересня 2022 року зібрались 24 подружні пари на чергові реколекції у с. Синяк, Мукачівського р-ну, Закарпатської області на базі духовного центру біля храму Воздвиження Всечесного Хреста.

Про це пише сайт Мукачівської дієцезії.

Під духовним супроводом душпастирів о. Євгена Фізера та о. Валентина Токара OFM, сімейні пари різних римсько-католицьких парафій збираються у такий спосіб з 2017 року, запрошуючи Бога у своє життя, перебуваючи у спільній молитві разом перед Ісусом кажучи: «Так, Ісусе, погоджуюсь на Твій план для мого життя!».

Це були насичені три дні духовного оновлення, впродовж яких подружжя переживали час адорації Хреста та Пресвятих Дарів, медитації Божого Слова, конференцій, психологічних тренінгів у малих колах та групах, де присутні ділились пережитим досвідом, роздумували над Святим Письмом.

Під час адорацій, які проводив о. Євген Фізер, подружні пари, відкриваючи свої серця, просили Господа про зіслання Святого Духа, кажучи:

«Як жаданий дощ, твоя любов.

Як той зорепад, твоя любов.

Відкриваюсь і молю:

Добрий Духу Святий, прийди, прошу…»

«У тобі мир, у тобі радість, у тобі сльози мають вартість, у тобі ніч стає світанком, щастя звати тебе Татком» – у такий спосіб, співаючи, подружжя стверджувало, що хоче йти дорогою духовного життя, дивитися вперед, дивитися на Ісуса, який є дороговказом спільного сімейного життя.

Про місію подружжя у земному житті нагадав учасникам реколекцій під час конференцій о. Валентин Токар, закликаючи: «Поєднавшись у таїнстві Вінчання, станьте єдиним цілим, щоб довершити світ, покращити світ, ідучи разом у любові, зберігаючи власний ресурс, наблизитись до Бога». Адже щорічні реколекції є тим резервуаром, з якого ми черпаємо духовну поживу, наповнюючись Божою благодаттю.

Крокуючи Дорогою Світла, учасники реколекцій у спільній молитві звертаючись до Господа та Діви Марії, просили про перемогу Світла над темрявою, про мир в Україні та про опіку для наших захисників і захисниць.

З нетерпінням чекаємо наступних реколекцій, які є джерелом наповнення ресурсу, щоб ми у повній мірі могли виконати місію подружнього життя.

Схожі новини:

Поширити новину: