Про дітей з України в лікарні «Bambino Gesù» зняли документальний серіал

Історії дітей з України, що отримують кваліфіковану допомогу у ватиканській педіатричній лікарні «Дитятка Ісуса» потрапили до чергового сезону документального фільму «Лікарі у відділенні – педіатрична лікарня Bambino Gesù».

Про це пише Vatican News.

В останній понеділок серпня на третьому каналі італійського суспільного мовлення Rai3 стартував п’ятий сезон документального серіалу «Dottori in corsia – Ospedale Pediatrico Bambino Gesù» (Лікарі у відділенні – педіатрична лікарня Bambino Gesù), яка через зустрічі та інтерв’ю з юними пацієнтами, родичами і лікарями висвітлює подорож до оздоровлення та працю педіатричної лікарні Святого Престолу. Новий сезон виводить на перший план трагічну дійсність війни в Україні.

Після початку повномасштабного вторгнення ватиканська лікарня долучилася до подолання викликів, пов’язаних із надзвичайною ситуацією в гуманітарній сфері. Заклад прийняв у своїх структурах і надав кваліфіковану допомогу понад тисячі дітей з України. До першого випуску п’ятого сезону серіалу про роботу медичного закладу потрапили історії Лідії та Катерини.

Автомобіль родини Лідії був обстріляний російськими військами під час того, як вони втікали з Києва, якому загрожувала облога. У день свого народження Лідія втратила свою молодшу сестричу, а сама отримала осколкове поранення в голову. Дівчинка отримала першу допомогу в найближчому польовому госпіталі, але її стан залишався важким. Разом з батьком, залишивши решту родини в Україні, вони прибули до Італії та потрапили до лікарні «Bambino Gesù».

Катруся, якій лише сім років, гралася в своїй квартирі поблизу Бучі, коли в помешкання потрапила бомба, забравши життя мами та брата. Поранена дівчинка першу медичну допомогу отримала в Україні, а згодом одна громадська організація допомогла їй з батьком дістатися до «Bambino Gesù», де Катерина познайомилася з Лідією.

Історії Лідії та Катерини перетинаються з історіями інших малих пацієнтів педіатричної лікарні Святого Престолу. Серія за серією, документальний цикл висвітлює щоденні зусилля лікарів, медсестер і медбратів, родичів і всього персоналу, розповідаючи також про те, як хвороба змінює щоденне життя сімей.

Схожі новини:

Поширити новину: