Оприлюднено тему наступного Всесвітнього дня мігранта й біженця

У своєму посланні з нагоди 108-го Всесвітнього дня мігранта й біженця Єпископ Риму закликатиме будувати майбутнє разом з мігрантами й біженцями, що означає усвідомлювати їхній внесок у різні сфери життя.

Про це пише Vatican News.

«Будувати майбутнє з мігрантами та біженцями» – таку тему матиме послання Папи Франциска з нагоди 108-го Всесвітнього дня мігранта і біженця, що відзначатиметься у неділю, 25 вересня 2022 року. Про це повідомляється в прес-релізі Відділу у справах мігрантів і подорожуючих Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові, що є організатором заходів, присвячених цій події.

«Вказати на зусилля, які ми всі покликані докладати для того, аби будувати майбутнє, що відповідає Божому задумові, не залишаючи нікого позаду», – такий намір, за словами організаторів, спонукав Святішого Отця обрати згадану тему для свого послання на цьогорічний Всесвітній день мігранта і біженця. «Будувати разом», пояснюють вони, означає усвідомлювати та підтримувати роль мігрантів і біженців у цій справі будування, бо лише таким чином можливо буде побудувати світ, який забезпечить умови для цілісного людського розвитку всіх».

У Папському посланні, що матиме шість підтем, будуть описані деякі важливі компоненти того, як мігранти та біженці можуть зробити внесок у соціальне, економічне, культурне та духовне зростання суспільств і церковних спільнот.

У контексті приготування до відзначення цього Всесвітнього дня, Відділ мігрантів і біженців Дикастерії сприяння цілісному людському розвитку в березні розпочне комунікаційну кампанію, спрямовану на сприяння глибшому розумінню теми послання за допомогою мультимедійних та інформаційних матеріалів й богословських роздумів.

Схожі новини:

Поширити новину: