Новий Головуючий у ВРЦіРО

Відповідно до положення, головування у ВРЦіРО на наступний шестимісячний строк перейшло до керівника Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви єпископа Маркоса Оганесяна.

Про це повідомляє сторінка ВРЦіРО

Відповідно до п. 3.2 Регламенту діяльності Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, «тривалість чергового головування складає орієнтовний термін – пів року (2 засідання Ради) та передається автоматично на завершення другого з черги засідання Ради при завершенні піврічного терміну».

Попередником єпископа Оганесяна був президент Українського Біблійного Товариства Григорій Комендант.

6 квітня ВРЦіРО оприлюднило заяву, у якій пролунав заклик до кожної держави в світі визнати геноцид Українського народу під час російського вторгнення у 2022 році та засудити ідеологію «Русского міра» як таку, що виправдовує геноцид народів та знищення цілих держав.

Нагадаємо, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій представляє близько 95 % усіх релігійних громад України, зокрема православних, греко- і римсько-католицьких, євангельських протестантських церков, іудейських і мусульманських релігійних організацій.

Схожі новини:

Поширити новину: