Архієпископ Мокшицький: Україна потребує довготривалої гуманітарної допомоги

158 днів війни в Україні – це не лише військові дії, але й також зусилля благодійних організацій, парафій, монастирів та волонтерів щодо надання гуманітарної допомоги потребуючим. Перед обличчям осені та зими, що надходить необхідно забезпечити довготривалу допомогу. До цього закликає Львівський митрополит архієпископ Мечислав Мокшицький у розмові з Vatican News.

Від початку війни в Україну постійно надходить гуманітарна допомога: їжа, побутова хімія, ліки та медичні засоби, інвалідні візки, генератори струму, транспорт. Відсутність перспективи швидкого завершення війни – це великий виклик для гуманітарних організацій. Про це розповідає архієпископ Мокшицький: «Харчі потребують мешканці тих місцевостей, де відбуваються бомбардування. Звісно гуманітарна допомога буде дуже потрібна, коли прийде осінь та зима. До цього важкого періоду маємо підготуватись. Тому будемо дуже вдячні за подальші жести солідарності». 

До Львова допомога прибуває завдяки посередництву Карітас Польща. Крім того її доставляють Лицарі Колумба, чернечі згромадження, різні церковні товариства та організації. У Львові допомога розподіляється і доставляється до місця, де є найбільша потреба

Нагадуємо, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, у Львівській архідієцезії був створений Антикризовий штаб гуманітарної допомоги. Очолює його єпископ-помічник Львівської архідієцезії Едвард Кава OFMConv.

Схожі новини:

Поширити новину: