Архієпископ Кульбокас отримав державну нагороду від Президента України

Під час зустрічі послів іноземних держав, посольства яких вже відновили роботу в Україні, Володимир Зеленський особливим чином подякував тим, хто від початку війни не залишив столицю. З цієї нагоди Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас отримав державну нагороду. 

Під час зустрічі Президент прийняв вірчі грамоти від послів трьох держав, які починають свою роботу в Україні. Це – Сполучені Штати Америки, Республіка Молдова та Республіка Індія, повідомляє сторінка Президента України

З рук Президента державні нагороди отримали Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас та Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, які всі 99 днів повномасштабної війни Росії проти нашої Батьківщини не залишали Київ.

«Я дякую всім послам, які максимально довго залишалися в Україні. Тим, які максимально швидко повернулися в Україну. Я буду максимально радий усім, хто незабаром повернеться до нашого серця, до Києва», – сказав Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський також зауважив, що нинішня церемонія вручення вірчих грамот проводиться на території Софії Київської, яка була закладена 1011 років тому і де відбувалися доленосні події й ухвалювалися доленосні рішення. За його словами, відтепер це місце стане традиційним для проведення подібних заходів.

«Віднині саме в Софії новопризначені посли іноземних держав вручатимуть вірчі грамоти. Це крок, яким Україна підкреслює своє ставлення до кожного посла й до відносин із кожною державою», – сказав він.

За словами Президента, ця нова традиція символізує три головні речі: довіру, щирість та відповідальність.

Нагадуємо, від початку війни Україну, зокрема її столицю Київ, відвідували Папський розподілювач милостині кардинал Краєвський та Секретар у справах стосунків Святого Престолу з іншими державами архієпископ Ґаллаґер.    

Схожі новини:

Поширити новину: