Святий Престол: німецький «Синодальний шлях» не може змінювати доктрину

Ватиканська заява наголошує, що ініціатива, яка триває в Німеччині, не має повноважень зобов’язувати єпископів і вірних приймати нові способи управління та нові установки доктрини і моралі.

Про це пише Vatican News.

Святий Престол вирішив висловитися щодо німецького «Синодального шляху», поширивши спеціальну заяву в четвер, 21 липня 2022 року.

«Щоб захистити свободу Божого люду та виконання єпископського служіння, здається необхідним уточнити, що “Синодальна дорога” в Німеччині не має повноважень зобов’язати єпископів і вірних прийняти нові способи управління та нові установки доктрини і моралі. Тож до порозуміння, узгодженого на рівні вселенської Церкви, не буде законним впроваджувати в дієцезіях нові структури чи доктрини, що стали би раною для церковного сопричастя та загрозою для єдності Церкви».

Заява цитує слова Папи Франциска з Листа до Божого люду, що паломничає в Німеччині: «Вселенська Церква живе в місцевих Церквах і ними, так само як місцеві Церкви живуть і розквітають у Вселенській Церкві та з неї, а відокремлені від усього церковного тіла, вони слабнуть, розкладаються і вмирають. З цього випливає потреба підтримувати завжди живим і діяльним сопричастя з усім тілом Церкви».

«Тому, – підсумовує заява, – є бажаним, аби пропозиції шляху місцевих Церков у Німеччині влилися в синодальний шлях, яким прямує Вселенська Церква, задля взаємного збагачення та свідчення тієї єдності, завдяки якій тіло Церкви виявляє свою вірність Христу Господу».

Схожі новини:

Поширити новину: