Російські католики моляться про мир

Відповідаючи на заклик російських католицьких єпископів – «Просимо всіх наших віруючих присвятити ці дні посиленій молитві та посту заради порятунку людських життів» – у різних регіонах Російської Федерації віруючі проводять молитовні чування, закликаючи Бога про припинення війни та відновлення миру на українській землі.

1 березня з ініціативи дієцезії святого Климента в Саратові в Росії розпочнеться безперервне дев’ятиденне Поклоніння Пресвятим Дарам. До цієї ініціативи постійно приєднуються нові й нові католицькі громади по всій країні. Безперервну адорацію опівночі 1 березня відкриє єпископ Клеменс Піккель, потім молитву перед Господом Ісусом в Євхаристії продовжать чернечі спільноти в Таганрозі, Орську, Астрахані, Казані, Саратові, віруючі в Москві, Сочі, Новочеркасську, Ростові-на-Дону, семінаристи та францисканська спільнота у Санкт-Петербурзі, повідомляє сторінка російської гілки Vatican News.

26 лютого у московській парафії Свв. Петра та Павла пройшла молитва про мир між Росією та Україною у форматі Тезе.

Згідно з закликом митрополита Павла Пецці в архідієцезії Божої Матері в Москві після кожної Святої Меси читається молитва «Про мир і Вітчизну»: «Боже, Владико і Царю народів! Просимо Тебе, наповни нас силою Твого Духа. Даруй спокій нашим серцям, помнож надію на Твою любов. Пробуди в нашому народі прагнення миру і добра. Зроби нас здатними бачити наше спільне майбутнє. Боже, нехай Святий Дух перемінює обличчя нашої землі та зміцнює Твій народ; Нехай Він допомагає нам зберегти Твоє Царство в особистому та сімейному житті кожної людини, у житті суспільства та держави. Бережи нас від егоїзму. Не дозволь, щоб ті, хто сильніший, нехтували слабшими. Захисти нас від ненависті та упередженості щодо людей інших поглядів. Навчи нас перемагати зло, але водночас бачити брата в людині, яка чинить погано, і не позбавляти його можливості прийти до Бога. Навчи кожного з нас помічати власну провину, а не шукати сучок в оці ближнього. Навчи нас бачити добро скрізь, де воно є; надихни нас ревно зберігати його, підтримувати та відважно захищати. Збережи нас від участі у брехні, яка губить світ. Дай нам мужність жити за істиною. Даруй нам хліб насущний. Благослови нашу працю, Боже, Владико і Царю народів! Амінь».

Схожі новини:

Поширити новину: