Папа: ввіряю Богородиці народи, що страждають від війни, особливо, Україну

Завершивши свою недільну зустріч з паломниками згадкою про «дорогу й мученицьку Україну», Папа Франциск також скерував слова близькості до тих, кого торкнулася жахлива залізнична аварія в Індії.

Про це пише Vatican News.

У неділю, 4 червня 2023 р., Папа Франциск очолив опівдні традиційну молитву «Ангел Господній» разом з кількома десятками тисяч паломників і римлян, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані. Уділивши всім присутнім своє Апостольське благословення, Святіший Отець привітав різні групи прочан, скерувавши спочатку думку до Індії, де два дні тому зіткнулися два пасажирські та вантажний поїзди. Внаслідок аварії загинули майже 300 людей.

«Запевняю в моїх молитвах за численні жертви залізничної аварії, що сталася два дні тому в Індії. Я близький з пораненими та родичами. Нехай же небесний Отець прийме душі померлих у Своєму царстві», – сказав він.

Вітаючи учасників молитви, Папа Франциск виокремив представників корпусу карабінерів, яким подякував за «щоденну близькість з населенням». Він побажав, аби Virgo Fidelis (Вірна Діва), а саме з таким титулом італійські карабінери вшановують Богородицю як свою Небесну Покровительку, захищала їх та їхні родини. «Їй, турботливій Матері, ввіряю населення, що страждає від бича війни, особливо дорогу та багатостраждальну Україну», – додав Святіший Отець.

Схожі новини:

Поширити новину: