Одеса: вшанування пам’яті жертв політичних репресій

У День пам’яті жертв тоталітарного радянського режиму, що відзначається в Україні 21 травня, в одеській парафії св. Климента молились в особливий спосіб за парафіян і душпастирів, які віддали своє життя за Христа і не зреклися віри.

Терор та репресії вразили майже все українське населення: вчених, політиків, військових, священників, представників культури. Особливо тяжкою та болісною спадщиною минулого стали масові репресії, які відбувалися сталінським режимом та його прихильниками в Україні у 30-х роках. Священнослужителі були відправлені до в’язниць, таборів і розстріляні.

Одним із трагічних символів тієї епохи є костел святого Климента, підірваний більшовиками 1936 року в Одесі. Тут встановлено пам’ятний знак на честь католицького храму та репресованих священнослужителів міста.

У неділю, 21 травня, на місці, де колись стояв собор св. Климентія, священники та парафіяни зібралися на спільну молитву. «Від громадської організації «Україна – це Я» було покладено квіти до пам’ятного знаку на вулиці Балківській», – повідомив Олександр Чернега.

Фото: парафія святого Климентія

Схожі новини:

Поширити новину: