Львів: візит підтримки та солідарності митрополита Катовіц

У рамках візиту, разом із архієпископом Мечиславом Мокшицьким, митрополитом Львівським, архієпископ Віктор Скворц, митрополит Катовіцький, відвідав парафії, в яких працюють священники з Катовіцької і Тарновської архідієцезій.

Про це пише Львівська архідієцезія.

Достойні гості відвідали римсько-католицькі парафії у Тернополі, Кременці, Драганівці, а також у Сколе, Стрию, Моршині та Львові. Митрополит Катовіцький побачив, як працюють та в яких умовах живуть священники, що свого часу відповіли на заклик і поїхали проголошувати Добру Новину до України. Архієпископ побачив, як сьогодні виглядає душпастирство у храмі Божого Милосердя у Тернополі та храм Архангела Михаїла у Львові, які він свого часу освячував. Також ознайомився із поточними потребами парафій в умовах війни.

Архієпископ Скворц постійно підтримує священників своєї дієцезії, які працюють на території Львівської архідієцезії, а від початку повномасштабного вторгнення допомога поширилася також і на всіх українців, які рятуючись від війни, прибули на територію Катовіцької архідієцезії – для них було відчинено семінарії, парафіяльні будинки та душпастирські осередки, надана гуманітарна допомога та сприяння у пошуках тривалого місця перебування.

У рамках свого візиту архієпископ Віктор Скворц побував також у монастирі сестер-бенедиктинок у Солонці, який і надалі залишається прихистком для багатьох вимушених переселенців, а також парафії Св. Йоана Павла ІІ, яка прийняла у себе родини ромів.

Текст і фото: Віта Якубовська

Схожі новини:

Поширити новину: