Вшанування св. Зиґмунта Щенсного Фелінського у Дзвінячці

17 квітня в костелі Матері Божої Ангельської в Дзвінячці відбулася Свята Меса, яку очолив отець Андрій Ремінець з Богородчан, а проповідь виголосив отець Марек Гулик. Радість Воскресіння Господнього переживали разом із місцевою греко-католицькою громадою.

Про це повідомляє Львівська архідієцезія.

2023 рік є пам’яттю річниці перебування пізнішого святого Зиґмунта Щенсного Фелінського у Дзвінячці. У 1883 році, після двадцятирічного заслання в Ярославі на Волзі, царська влада звільнила його із заслання, але заборонила залишатися в Росії. Тому він не міг повернутися до своєї єпископської кафедри у Варшаві, яка на той час була під владою Росії. Незважаючи на різні інші пропозиції, він обрав місцем свого проживання маленьке село Дзвінячка з функцією капелана в каплиці при дворі графині Козебродської. Зиґмунт Щенсний Фелінський прибув до Дзвінячки 12 серпня 1883 року. Під час свого дванадцятирічного перебування в Дзвінячці, крім душпастирства, він долучився до будівництва першої школи, костелу та брав участь у відбудові костелу Пресвятої Трійці в Окопах.

У 2023 році після кожної Святої Меси у храмі, відбуваються молитви за заступництвом св. Зиґмунта про мир в Україні. У своєму житті Зиґмунт знав, що таке російська влада. Тому він є добрим покровителем для часу, який ми переживаємо.

Наступна Свята Меса у костелі в Дзвінячці відбудеться 25 травня об 11:00 год.

Схожі новини:

Поширити новину: