100 річниця народження для неба архієпископа Більчевського

З нагоди 100-ї річниці від дня смерті святого Йосифа Більчевського у Львівській катедрі відбудеться Свята Меса та презентація книги про святого.

За участю Конференції єпископату України 18 березня о 10 годині буде звершено урочисту Святу Месу. Очолить її та виголосить проповідь Його Преосвященство Роман Піндель, єпископ Бєльсько-Живєцкої дієцезії, на терені якої знаходиться місцевість Віламовіце – родинна парафія святого Йосифа Більчевського.

«Сота річниця смерті є доброю нагодою для того, щоб виразити Богу вдячність за дар життя і служіння Львівського митрополита Йосифа. Є теж доброю нагодою для того, щоб зібратися біля його реліквій і просити про дар миру для України. Є доброю нагодою для того, щоб засвідчити про нашу єдність і турботу про долю Львівської архідієцезії і митрополії», – йдеться у листі архієпископа Мокшицького.

Наступного дня, у неділю, 19 березня о 13 годині у митрополичій базиліці Успіння Пресвятої Діви Марії відбудеться презентація книги про святого архієпископа Більчевського. Презентацію проведе автор книги проф. Йосиф Волчанський.

Нагадаємо, що Йосиф Більчевський (26.04.1860 – 20.03.1923) був проголошений блаженним під час візиту св. Йоана Павла ІІ в Україну у 2001 році, а папа Бенедикт XVI підніс його до рангу святих 23 жовтня 2005 року. У літургійному календарі спомин святого визначений на 20 березня.

Схожі новини:

Поширити новину: