Бердичів: курс «Альфа» для молоді

4 березня, у Гвоздаві, неподалік Бердичева, в гостинному домі отців кармелітів молодіжна спільнота з Бердичева пережила прекрасну зустріч. Згідно з правилами курсу «Альфа», який поширений в багатьох християнських спільнотах, впродовж курсу організовується один цілий день, призначений на інтеграцію групи, навчання та молитву.

Від дев’ятої ранку, коли група молоді виїхала з міста, до десятої вечора, коли повернулася, час пройшов, як одна мить, виповнена Божою благодаттю. Змістові конференції отця Віталія Козака, отця Юзефа Кухарчика та світського лідера спільноти «Виноградна Лоза» пана Віталія про Святого Духа, його дари та про молитву дали інтелектуальну поживу для нашої віри. Особливим подарунком від Господа в цей день була молитва прослави, під час якої відбулося прийняття Ісуса як свого Господа і Спасителя та молитва за кожну молоду особу індивідуально. Господь торкав наших сердець і дав нам відчути що Він присутній посеред свого люду. Він лікує наші рани та чинить нас живою Церквою!

Ідею організування курсу «Альфа» для молоді подали світські люди – подружжя Світлана та Віталій – лідери «Виноградної Лози» – парафіяльної спільноти віднови у Святому Дусі. Створили молоду команду з-посеред членів спільноти «Виноградна Лоза» та лідерів нашої молодіжної спільноти. Конференції проводять як світські, так і духовні. Посеред учасників є молодь з «Оази» молодіжної спільноти нашої парафії, а також нові, запрошені ними, молоді знайомі. Зустрічі є водночас приємні і змістові. Підчас канонічного візиту Бердичівської парафії на зустріч до молоді прийшов єпископ Віталій Кривицький.  

Від січня в парафії Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії при монастирі босих кармелітів в Бердичеві триває євангелізаційний курс «Альфа» для молоді. В кожну неділю більше сорока молодих людей збирається, щоб почути перший раз про основи християнської віри або відновити свої знання.

Текст та фото: о. Рафал Мишковський OCD

Схожі новини:

Поширити новину: