Роковини вторгнення: екуменічна молитва за Україну у Лондоні

24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну, що українським римсько-католицьким єпископатом був оголошений днем молитви і посту, у катедральному соборі Пресвятої Родини в Лондоні за участі релігійних лідерів різних конфесій і релігій відбулася молитва за мир в Україні. Разом молилося понад 700 осіб.

Ця подія стала зворушливою даниною пам’яті полеглим на війні – особливо дітям. Собор був прикрашений паперовими янголами, яких зробили діти зі школи Святої Марії. Кількість янголів – 160, що символізує офіційну цифру вбитих дітей в Україні під час війни, як розповів владика Кеннет Новаківський.

Референт Національної екуменічної конференції єпископів отець Ян Новотнік прочитав Євангеліє перед тим, як єпископ Новаківський прочитав молитву за Україну.

Лідери конфесій підносили свої молитви, включаючи архієпископа Джона Вілсона, архієпископа Саутворка, разом із його нововисвяченим помічником, єпископом Філіпом Моґером. Також був присутній монсеньйор Кейт Ньютон з Ординаріату Богоматері Волсінгемської. Серед присутніх були колишній прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і мер Лондона Садік Хан.

Символічною була і кількість запалених свічок. Під час молитви діти зі школи Святої Марії разом із громадськими лідерами тримали 52 запалені свічки на знак 52-х тижнів опору російській агресії.

За матеріалами РІСУ, Конференції єпископів Англії та Уельсу

Схожі новини:

Поширити новину: