Єпископ Гончарук: прошу священників звершити Святу Месу 24 лютого в певному намірі

Ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії єпископ Павло Гончарук просить всіх охочих душпастирів у річницю початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну звершувати Святу Месу у певному намірі, який має 4 складові.   

«Слава Ісусу Христу! Дорогі брати і сестри, хочу звернутися з проханням, щоб ми 24 лютого в особливий спосіб звернулися до Господа через Святу Месу, просячи Його у намірах нашої України.

Перед тим, як конкретно озвучу що, хочу пригадати, що ті, котрі були на Майдані 2014 р. пам’ятають, що щогодини все затримувалося і всі на майдані зупинялися, співали гімн України і молилися молитву «Отче наш». І це було щогодини. Хочу запросити, щоби 24 лютого, розпочинаючи від півночі, коли починається ця доба, щоб щогодини протягом цілої доби відправлялася Свята Меса у намірі, що має чотири складових: 1 – перепрошення Господа за гріхи і відшкодування за них; 2 – подяка Господу за отримані благодаті: що зберіг нашу країну, що дав нам тих, хто захищає, за всіх добродіїв; 3 – прохання до Господа про дар навернення для нашого народу; 4 – про дар перемоги нашої країни над ворогом, про збереження нашої незалежності і вільності. 

Чому саме Свята Меса? Тому що Євхаристія – це вершина християнської молитви. Коли ми читаємо у Євангелії Йоана (17 розділ) архієрейську молитву, там є слова Ісуса Христа, котрий говорить: хочу, щоби ті, котрих Ти мені передав, були там, де я. І саме це прагнення Ісуса Христа уже звершується тут на землі під час Святої Меси тому, що під час неї Ісус віддає себе Отцю, а Отець віддає себе Сину, тобто відбувається ця спільнота єдності Святої Трійці. В Ісусі Христі через Таїнство Хрещення ми всі є занурені в Нього. В Ісусі Христі занурюємось у Пресвяту Трійцю – це великий дар, велика можливість і велика молитва, бо це молитва Ісуса Христа. Це молитва Церкви. Саме в цій молитві ми занурюємо нашу країну в спільноту Пресвятої Трійці. Щоб Господь увійшов в нашу дійсність, в нашу країну, щоби захистив, щоби Він переміг.

Тому прошу вас, заохочую, щоби в цей день, 24 лютого, саме у цьому намірі звершувалася Свята Меса. 

Священники, які бажають відповісти на цей заклик, можуть записати своє ім’я у таблиці за посиланням.  

Враховуймо те, що є комендантська година, тому прошу, щоби ті території, де немає комендантської години, також долучилися, але якщо би не було такої можливості, то можна приватно в каплицях чи в храмі відслужити.

Нехай Бог благословить і нехай дарує нам перемогу, і нехай ця перемога буде Божою, і нехай Він буде прославлений в усьому нашому житті. Нехай вас Бог благословить!  Слава Ісусу Христу».

Схожі новини:

Поширити новину: