У Римі розпочинається Тиждень молитов за Україну

У зв’язку з наближенням трагічної для України дати – роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Посольство України при Святому Престолі організовує молитовні зустрічі у Римі.

Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш на своїй сторінці у фейсбуці.

Особливий намір цієї молитви – про справедливий мир і швидку перемогу прийнятних для цивілізованих країн принципів поваги до територіальної цілісності та незалежності.

У вівторок, 21 лютого, о 16:30 у базиліці св. Андрія делла Валле відбудеться Свята Меса, яку очолить Секретар з відносин Святого Престолу з іншими державами архієпископ Пол Річард Ґаллаґер. Після Меси запланований концерт-реквієм за участі солістів Харківського національного театру опери та балету імені Миколи Лисенка та за сприяння Християнського благодійного фонду «Покров» (м. Харків).

Як вже повідомлялося, 24 лютого Римська дієцезія оголосила день посту та молитви в намірі миру в Україні. О 18:00 відбудеться Свята Меса за участі духовенства та вірян Риму у базиліці св. Йоана на Латерані, яку очолить кардинал Анжело де Донатіс.

26 лютого також відбудеться Літургія у візантійському обряді у соборі св. Софії.

Нагадуємо, єпископат України проголосив 24 лютого Днем молитви та посту в намірах справедливого миру. Цього дня у Всеукраїнському санктуарії Матері Божої Святого Скапулярію відбудеться молитовне чування та Свята Меса, яку очолить Апостольський нунцій в Україні архієпископ Кульбокас.

Схожі новини:

Поширити новину: