Карітас-Спес та ООН: евакуація людей в пріорітеті

6 лютого відбулась зустріч керівництва Національного офісу Карітас-Спес Україна з представниками ООН – Деніз Браун, координаторкою системи ООН в Україні та гуманітарною координаторкою, та з Сарою Хілдінг дер Ведувен, головою Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine.

«Під час зустрічі ми виокремили три основні сфери нашої спільної діяльності – надання людям притулку, засобів особистої гігієни та грошової допомоги», – повідомляється на сторінці Карітасу у фейсбуці.

Представники ООН разом з UNICEF зацікавлені в евакуації людей з гарячих точок. На зустрічі обговорювали можливість сповіщення мешканців прифронтових регіонів через представників Карітас-Спес Україна. Така евакуація з гарячих точок є для них пріоритетним завданням. Також на зустрічі розглянули можливість забезпечення радіозв’язком людей на окупованих територіях, щоб вони мали змогу дізнаватись новини.

Найближчим часом Місія планує нові зустрічі з пані Браун та пані Хілдінг дер Ведувен, щоб почати активну співпрацю у визначених сферах.

Схожі новини:

Поширити новину: