Звіт: 360 мільйонів християн переслідуються в усьому світі

Мапа переслідування християн у світі, opendoors.org

У світі налічується 360 мільйонів християн, які зазнають переслідувань і дискримінації, або кожен сьомий послідовник цієї релігії, йдеться в доповіді міжнародної християнської некомерційної організації «Open Doors», опублікованій 18 січня. Вона відстежує це явище і підтримує переслідуваних. 

На основі моніторингу становища християн, проведеного в 100 країнах світу, в доповіді наголошується, що в 50 з них зафіксовані акти переслідування і дискримінації. Понад 5600 християн були вбиті за останній рік через свою віру.

Найбільші переслідування відбуваються у Північній Кореї. Північна Корея знову постає як найбільш вороже місце для життя християн через новий «Закон проти реакційного мислення», запроваджений у 2021 році, який призвів до збільшення кількості арештів. Християни не мають абсолютно ніякої свободи, і якщо їх викриють у сповідуванні своєї віри, їм загрожує якщо не смерть, то трудові табори. Навіть володіння Біблією є серйозним злочином і буде суворо покаране.

Християни також страждають в Сомалі, Ємені, Еритреї, Лівії, Нігерії, Пакистані, Ірані та Афганістані. 

Нігерію називають «епіцентром масових вбивств»: минулого року там було вбито 5014 християн. Тут християни стають мішенню для повстанців Боко Харам та бандитів, як в останньому інциденті в єпархії Мінна, де невідомі нападники спалили священника, а іншого поранили.

Також було зазначено, що насильство проти християн в країнах Африки на південь від Сахари досягло безпрецедентного рівня.

Організація «Open Doors» працює з 1955 року, звіт публікується вже 30 років.

За матеріалами PAP, Vatican News

Схожі новини:

Поширити новину: