Єпископ Дубравський на міжконфесійній коляді: Бог хоче бути у нашому серці

10 січня 2023 р. в міському Будинку культури в Кам’янці-Подільському відбувся святковий концерт колядок «Славімо Різдво Христове», яке організувала Духовна рада християнських Церков спільно з міською владою.

Про це пише CREDO.

Спочатку його планували провести 5 січня, але через оголошену у Кам’янці жалобу по загиблому захиснику вирішили перенести на пізнішу дату. Протягом майже двох годин глядачі слухали народні та сучасні різдвяні пісні різних народів світу у виконанні християнських колективів міста. Участь взяли хори церкви «Вістка Миру» Євангельських Християн Баптистів, парафії св. Йоана Богослова Православної Церкви України, хор «Воскресіння» парафії священномученика Йосафата УГКЦ, музичний колектив церкви «Християнин» та народна дитячо-юнацька хорова капела «Журавлик». Від Римсько-Католицької Церкви колядки англійською, українською та іспанською мовами співали семінаристи міжнародної місійної семінарії «Redemptoris Mater» із Вінниці та молодь кафедрального собору св. Апостолів Петра і Павла.          

На початок концерту до спеціально влаштованого вертепу на сцені діти внесли статуетку немовлятка Ісуса.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих на війні, завдяки жертві та подвигу яких вірні можуть у безпеці прославляти народження Христа.    

Від імені міської влади всіх присутніх привітав начальник департаменту гуманітарної політики Кам’янець-Подільської міської ради Дмитро Назаренко. У концертній програмі звучали як всім відомі «Бог предвічний народився» і «Щедрик» (до речі, саме у місті над Смотричем капела під керівництвом О. Кошиця у далекому 1919 р. вивчила твір М. Леонтовича перед світовим турне), так і сучасні – «Це Ісус народився».        

На завершення концерту єпископ Леон Дубравський OFM, який цього року головує у Духовній раді християнських церков Кам’янця-Подільського, від імені всіх священнослужителів подякував організаторам і сказав:

«Коли я слухав колядки, мені здалося, що Небо відкрилося і Христос наново рождається у нашому серці та душі. Вже дві тисячі років ми прославляємо Бога у церквах, наших сім’ях, адже Бог хоче бути у нашому серці. Тому сьогодні ми отримали стільки задоволення та енергії, що можемо йти і ділитися з іншими тою великою любов’ю, радістю та щастям. Мені б хотілося, щоб ці добрі християнські традиції зберігалися й надалі та примножували таланти, які Бог дав кожному з нас. Звернімося до Божого Дитятка, щоб Воно, як співається в одній колядці, піднесло свою руку та благословило наші сім’ї, домівки та весь світ. Не даймо злому духові знищити все те добре, що дав нам Бог. Бережімо та подаваймо дітям добрий приклад і свідчення, адже світ слухає вчителів лише тоді, коли вони є свідками. Нехай це Різдво Христове, яке принесло в нашу країну справжню радість, ніхто не зможе забрати. Адже ворог хоче вкрасти у нас Різдво. Розпалімо наші серця Божою Любов’ю. Кардинал Стефан Вишинський, колись сказав: «Люди кажуть час – це гроші, а я кажу час – це любов». Коли сьогодні співали колядки, то між нами була єдність у різноманітності. Ми всі різні з різних церков, але нас об’єднав Христос. Хай Христос і надалі єднає, оберігає і благословляє усіх нас».

Концерт планують включити до обов’язкової програми Різдвяних святкувань на рівні міста. 

Схожі новини:

Поширити новину: