У Городку завершився черговий модуль Школи капеланського служіння

13 січня у Городку завершився триденний модуль в рамках Школи капеланського служіння, що у 2022 році стартувала в Україні.

На сесію приїхав ординарій Харківсько-Запорізький єпископ Павло Гончарук, який також відповідальний при Конференції єпископів України за військове капеланство. 

Цього разу учасники здобували знання з історії України, міжнародного гуманітарного права, філософії, Святого Письма. Ці базові знання допоможуть краще зрозуміти дійсність та контекст, які зараз характеризують Україну. Отримані знання мають надати орієнтири для поглиблення вивченого та допомогти ще краще служити тим, хто зараз найбільше потребує капеланів. 

«Це лише один пазл із цілої картини тої інформації, яку маємо отримати на цій школі. Я вдячний священникам, які знайшли час та сили, щоби ще більше пізнавати, кваліфікованіше допомагати. Допомагати найперше військовим, які захищають Україну, не жаліючи ні часу, ні сил, ні здоров’я. Крім того, допомагати їхнім сім’ям, а також тим, хто постраждав внаслідок цієї трагедії, яку зумовила агресія Російської Федерації», – зазначив єпископ Гончарук.     

Нагадуємо, перша сесія Школи капеланського служіння відбулась у листопаді. У ній взяло участь 30 священників, які у тій чи іншій мірі долучатимуться до капеланського служіння в Україні.  

Схожі новини:

Поширити новину: