Святіший Отець: насильство над жінкою – це злочин, що нищить гармонію, яку Бог дав світові

Папа приєднався у Твіттері до відзначення Міжнародного дня боротьби проти насильства над жінками.

Про це пише Vatican News.

«Чинити насильство над жінкою чи експлуатувати її – це не просто переступ, це злочин, який нищить гармонію, поезію та красу, яку Бог забажав дати світові».

Такий твіт у п’ятницю, 25 листопада 2022 року з’явився на дев’яти різномовних аккаунтах Святішого Отця, приурочений до Міжнародного дня боротьби проти насильства над жінками, який відзначається згідно з рішенням Генеральної Асамблеї ООН, починаючи від 2000 року.

Мірило людяності

Папа Франциск при різних нагодах торкається цієї теми, незабутніми є його слова, сказані під час проповіді у перший день 2020 року, з нагоди урочистості Пресвятої Богородиці Марії: «Відродження людства почалося від жінки. Жінки є джерелом життя. Однак, вони і надалі не перестають зазнавати кривд, побоїв, насильства, примусу до проституції чи до вбивства життя, яке носять у лоні. Кожне насильство, вчинене проти жінки – це блюзнірство проти Бога, Який народився від жінки. Із тіла жінки прийшло спасіння для людства: із того, як ми ставимося до тіл жінки, можемо зрозуміти рівень нашої людяності».

Схожі новини:

Поширити новину: