Кардинал Аюсо Ґіхот: Візит Папи в Бахрейн як момент зустрічі

Префект Дикастерії у справах міжрелігійного діалогу відзначив важливі екуменічні та міжрелігійні зустрічі під час відвідин Бахрейну Святішим Отцем.

Одним з кардиналів, який супроводжував Папу Франциска під час його Апостольської подорожі до Бахрейну, був кардинал Міґель Анхель Аюсо Ґіхот, префект Дикастерії у справах міжрелігійного діалогу. У інтерв’ю для Vatican News він підсумував візит Святішого Отця, відзначаючи чотири його ключові виміри: діалог, взаємоповага, братерство і мир.

Творення єдності через міжрелігійний та екуменічний діалог

Відповідаючи на запитання про перспективи діалогу з ісламом, кардинал Міґель зазначив, що діалог триває, підкреслюючи важливість зустрічі з Мусульманською радою старійшин, співпрацю в спільних проєктах на благо міжнародної спільноти та творення майданчика єдності в різноманітності.

Інше питання стосувалось екуменічного діалогу, який виражався, зокрема, через екуменічну зустріч та молитву за мир у Бахрейні. Відповідаючи, префект Дикастерії у справах міжрелігійного діалогу виокремив присутність Вселенського Патріарха Варфоломія у Бахрейні, який мав зустріч зі Святішим Отцем. «Його присутність є відновленим знаком дружби та спільності з Папою. Це було свідченням бажання будувати разом світ дружби та братерства», – зауважив кардинал Міґель, додаючи що моменти єднання Папи Франциска з Патріархом Варфоломієм дуже допомагають у просуванні екуменічного діалогу.

Мирне співіснування

Підсумовуючи Апостольську подорож Святішого Отця, він в особливий спосіб відзначив аспект миру. «Якщо ми дійсно хочемо ступати дорогами миру, ми повинні продовжувати поширювати діалог; ми повинні пропагувати взаємну повагу та братерство, яке широко виражене в Документі про людське братерство, підписаному в Абу-Дабі, який надихнув Святішого Отця на написання наступної енцикліки Fratelli tutti», – сказав префект Дикастерії у справах міжрелігійного діалогу. На його думку, необхідно провадити діалог, який є «екзистенційною здатністю», котра проживається кожного дня. Крім того, він наголосив на тому, що Апостольська подорож Святішого Отця до Бахрейну виразила вимір зустрічі у світі, який сьогодні переживає війни.

Схожі новини:

Поширити новину: