Еквадор: розпочинаються приготування до Міжнародного Євхаристійного конгресу

Зустріч відбуватиметься у столиці країни у вересні наступного року. Дату її проведення оголосили на спільній прес-конференції Голова єпископської конференції Еквадору та архієпископ Кіто.

Про це пише Vatican News.

У Ватикані 20 березня 2021 року було повідомлено про те, що Папа Франциск затвердив обрання архідієцезії Кіто (Еквадор) місцем проведення 53-го Міжнародного Євхаристійного конгресу, що відбудеться 2024 року. «Ця церковна зустріч виявить плідність Євхаристії для євангелізації та оновлення віри на Латиноамериканському континенті», – зазначалося в комюніке Папського комітету Міжнародних Євхаристійних конгресів, який пояснював, що причиною обрання столиці Еквадору стало 150-річчя посвячення цієї країни Пресвятому Серцю Ісуса.

У середу, 26 жовтня 2022 року, архієпископ Кіто Альфредо Хосе Еспіноса та Голова єпископської конференції Еквадору архієпископ Луїс Кабрера, офіційно оголосити про те, що 53-й Міжнародний Євхаристійний конгрес відбуватиметься від 8 до 15 вересня 2024 року. Його тема, затверджена Святішим Отцем, звучить: «Братерство для зцілення світу. “Ви ж усі брати” (Мт 23,8)».

У повідомленні Папського комітету Міжнародних Євхаристійних конгресів зазначається, що із цим оголошенням розпочинається організаційне та духовне приготування до наступного Міжнародного Євхаристійного конгресу, в яке залучені також делегати, призначені різними єпископськими конференціями.

Схожі новини:

Поширити новину: